Hirtshals Taxi: (+45) 98 94 40 00

Hirtshals Turistfart: (+45) 98 94 51 44

Godstransport: (+45) 40 32 24 45

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Mariager Saltcenter lige ved den smukke Mariager Fjord. Her kan I opleve en verden, de færreste kender, nemlig saltets magi og historie.

Oplev hvordan saltet bliver til i sydehytten.

Besøg en kopi af en polsk saltmine, se film i biografen og se udstillingen. Besøg saltbutikken og lad dig friste af alle de spændende produkter, der findes med Mariager Sydesalt.

Kan du gå på vandet? Prøv en tur i det varme saltbassin og find ud af det. Husk badetøj.

Når besøget er slut kan du roligt sige, at du har fået salt på hjernen.

Frokosten og evt. eftermiddagskaffen nydes i Cafe Saltbøssen.

I shoppen findes spændende kryddersalte, den klassiske sydesalt, saltlamper og meget mere.

  

Dansk Nutidsmuseum viser danskernes hverdag, som den har set ud indenfor de sidste hundrede år. Her er fx en skolestue, indrettet som en landsbyskole fra første halvdel af 1900 tallet.

Efter besøget i museet fortsætter vi til Simested kro, hvor en 2 retters middag venter.

Thingbæk Kalkminer er næste stop.

Udsigten fra indgangen til minerne er i sig selv en seværdighed. Her kan man se ud over Lindenborg Ådal, Rebild Bakker og Rold Skov. Fra denne smukke udsigt går man ind i Thingbæks mørke og kølige minegange. Der er året rundt 8° varme i kalkgrotterne. Så husk at tage en trøje eller jakke med.

Thingbæk kalkminer har desuden en stor bestanddel af overvintrende flagermus.

Der findes kunst i form af Anders Bundgaards gipsfigurer i grotterne:

Fur, den naturskønne ø med lyngklædte bakker og stejle skrænter. Fur ligger midt i Limfjorden, er 22 km2 og har 800 indbyggere.

Der er færgeforbindelse fra Salling til Fur.

Der har været mennesker på Fur i tusinder af år.

De mange gravhøje og bopladser vidner om en ø med stor aktivitet i oldtiden. På øens højeste punkt, hvorfra der er en fremragende udsigt ud over Limfjorden, er der flere gravhøje.

Velankommet til Fur nyder vi en 2 retters middag på Fur Færgekro, der ligger lige ved havnen.

Efter maden fortsætter vi på en guidet bustur, men lokal guide, rundt på den smukke ø og ser øens seværdigheder.

Mætte af indtryk fra øen, vender vi tilbage til kroen, og får eftermiddagskaffe inden turen igen går hjemad.

Memphis Mansion, en hyldest til Kongen af Rock’n Roll, og som udvendigt er identisk med Graceland i Memphis.

Huset indeholder Amerikansk Diner Highway 51, Elvis Museum, og en Souvenir Shop. Derudover er der en kopi af Elvis´ fødehjem, et lille træhus på 50 kvm. Der er god tid til at opleve museet på egen hånd.

Efter besøget spiser vi en 2 retters middag på en hyggelig kro.

Når vi er godt mætte drager vi videre mod Herregården Gammel Estrup.

Gammel Estrup har en knap 700 år lang historie. De første 600 år var herregården ejet af slægten Brock/Scheel, som i store dele af historien var en af Danmarks mægtigste og rigeste familier.

Besøg bl.a. Grevindens elegante gemakker og herreværelserne.

Aarø – Lillebælts Perle – ligger ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen er 5,7 km2 og har 155 beboere. Der er livlig aktivitet på havnen når fiskerne kommer ind med deres små fiskekuttere.

Bussen kører mod Aarøsund, hvor færgen efter 10 min. sejlads er fremme ved Aarø. Her møder vi guiden, der byder velkommen i Bulladen fra 1650. Her kan øens fine stensamling tilbage fra oldtiden ses.

Frokosten er fremstillet af ø-specialiteter og nydes i den stemningsfyldte Brummers Gaard. Efter frokosten opleves øen på en bustur med den lokale guide, der fortæller om øens historie og natur samt det at bo og leve på en ø. Turen byder på et stop ved Aarø Vingård, hvor der nydes et glas af øens vin. Der bliver også tid til et besøg i Julekirken – Aarø Kirke. Turen sluttes af med kaffe og lagkage på Brummers Gaard, hvor der også er mulighed for at købe ø-produkter og sønderjyske specialiteter. På hjemvejen holder vi ved en hyggelig kro og spiser aftensmad.